Terras

Zo organiseer je thuis een winterfeestje

Ben je in de winter jarig? Of is er een andere gelegenheid voor een feestje in de winterse maanden? Dan wil je er natuurlijk een echt winters feestje van maken. Maar wat komt er eigenlijk kijken bij zo’n feest? In deze blog geef ik je drie tips om jouw winterparty tot een waar succes te maken.

Houd het warm

Allereerst, de temperatuur op het feestje. In de winter is het immers een stuk kouder dan in de zomer. Daarom is het van belang dat je voor een aangename temperatuur zorgt, zeker als je van plan bent het feest buiten te houden. Een partytent en een terrasverwarmer kunnen hier goed aan bijdragen. Door een tent te plaatsen hou je het feestje droog en warm tegelijk. Ook een vuurkorf kan helpen, maar deze kun je dan het beste niet onder de tent plaatsen. Een terrasverwarmer is wel een veilige manier om de tent te verwarmen en zorgt binnen een mum van tijd voor een heerlijk verwarmde tent. Zo kunnen jullie de hele avond op een fijne manier buiten zitten. 

De aankleding

Een winters feestje is natuurlijk niet in thema als je het niet helemaal winters en warm aankleedt. Het zou natuurlijk erg leuk zijn als er echte sneeuw ligt, maar met accessoires en kunstmatige sneeuw kun je het ook erg gezellig maken. Denk hierbij aan neppe ijspegels of sterren, maar ook aan kussentjes, dekentjes en kaarsen. Ga je meer voor een après ski thema, dan kun je ook skilatten of snowboards ter decoratie gebruiken. Hierdoor maak je het helemaal in sfeer. Schenk de drankjes in bierpullen en laat iedereen in een speciale outfit komen, dan is je après ski feest helemaal compleet.  

Winterse hapjes en drankjes

Er moet natuurlijk ook een heleboel gegeten en gedronken worden op het feest. Wat is er nu leuker dan alle hapjes en drankjes helemaal in winterse stijl te maken. Qua drankjes mag glühwein natuurlijk echt niet ontbreken, maar ook bier en andere dranken kunnen uiteraard geschonken worden. Een hele grote, handige tip is om de flessen drinken buiten te bewaren. Het is buiten immers erg koud en dat is de perfecte temperatuur om je drinken in te bewaren. Leg alle flessen bijvoorbeeld in een grote emmer. Zo kan iedereen er zelf bij en hoef jij niet de hele tijd voor iedereen het drinken te verzorgen. Ook winterse hapjes zijn er genoeg. Denk bijvoorbeeld eens aan marshmallows die je boven het vuurtje kunt roosteren. Het is vooral heel erg lekker om met warme hapjes te werken, ook dat houdt de mens warm.