Waarom je gebit belangrijk is voor je gezondheid

Een gezond gebit is een grote aanwinst voor je. Tanden spelen namelijk een essentiële rol in je leven. Tanden helpen je niet alleen om op het voedsel te kauwen, maar ze helpen je ook om duidelijk te spreken. Bovendien zal lachen met gezonde en schone tanden je uiterlijk verbeteren. Gezonde tanden kunnen je zelfvertrouwen om te socializen een boost geven. Als je het belang van tanden kent, weet je dat je ze goed moet onderhouden. Je moet bijvoorbeeld regelmatig je tanden poetsen. Verder moet je regelmatig naar een tandarts Schiedam om de gezondheidstoestand van je gebit te laten controleren. Hier zijn enkele redenen waarom tanden belangrijk zijn voor je gezondheid.

tandenpoetsen

Tandverlies voorkomen

Er zijn veel dingen die je kunt doen om de gezondheid van je gebit te behouden. Ten eerste moet je twee keer per dag je tanden poetsen. Je moet ook een suikerarm dieet volgen. Regelmatig naar de tandarts Vlaardingen gaan is ook dé manier om eventuele ziektes aan je gebit en mond te voorkomen. Schone tanden kunnen het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen verminderen. Deze mondproblemen kunnen tandverlies veroorzaken. Dus als je gezonde en sterke tanden wilt hebben, zelfs als je ouder wordt, moet je een mondverzorgingsroutine hebben.

Andere ziekten verminderen

Wanneer je tandproblemen en tandvleesaandoeningen hebt, kunnen de bacteriën in je bloedbaan terechtkomen. Vervolgens kunnen de bacteriën bepaalde eiwitten produceren. Dit eiwit kan bloedverdikking veroorzaken. Als gevolg hiervan kan het leiden tot een hartaanval, omdat je hart niet genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Bovendien kunnen tandvleesaandoeningen ontstekingen in de bloedvaten veroorzaken. Het blokkeert de bloedtoevoer naar je hersenen en kan beroertes veroorzaken. Sommige onderzoeken stellen dat tandvleesaandoeningen het risico op diabetes kunnen ontwikkelen. Gezonde tanden kunnen het risico op dementie en kanker verminderen, vooral bij vrouwen. De persoon met gezond tandvlees en tanden zal minder risico lopen op borstkanker, longkanker en huidkanker. Bovendien zouden gezond tandvlees en tanden kunnen voorkomen dat je de ziekte van Alzheimer krijgt.

Een gezonde baby hebben

Als je zwanger bent en je hebt wat problemen met je tandvlees en tanden, vergroot je de kans op een vroegtijdige bevalling. Bovendien kan het ook leiden tot het krijgen van een baby met een laag geboortegewicht. Veel onderzoeken stellen dat 25% zwangere vrouwen met tandvleesaandoeningen in minder dan 35 weken kunnen bevallen. De oorzaak van dit probleem is dat de tanden en tandvleesaandoeningen het niveau van chemicaliën kunnen verhogen die de bevalling inleiden.

Slechte adem voorkomen

Gezonde en schone tanden kunnen een slechte adem voorkomen. Een slechte adem wordt veroorzaakt door tandplak op je tanden. De plaque kan ook tandbederf en tandvleesaandoeningen veroorzaken. Dit probleem is vervelend. Je bent misschien onzeker omdat je veel tandplak op je tanden hebt. Het heeft een negatieve invloed op je uiterlijk. Het verkleuren van tanden is een ander probleem waarmee je te maken kunt krijgen. De vlekken worden veroorzaakt door het drinken van koffie en roken. Hoewel het verkleuren van tanden niet schadelijk is, kan het je zelfvertrouwen verminderen. Om al deze problemen te voorkomen, moet je je tanden dus goed schoon houden.