Vetplanten verzorgen

Vetplanten zijn de laatste jaren steeds populairder en zijn daarom in bijna elk interieur wel terug te vinden. Reden dat deze planten steeds vaker gekozen worden is dat vetplant verzorgen minder aandacht nodig hebben. Daarnaast hebben ze ook weinig wat nodig. Dit komt doordat vetplanten dikke bladeren hebben waarin ze een aanzienlijke hoeveelheid water op kunnen slaan. Dit maakt dat de vetplaten niet snel dood zullen gaan. Om het optimale uit je vetplant te halen zullen hier enkele tips volgen om je vetplanten te verzorgen.

Plaats in huis

Vetplanten komen vooral uit verre oorden waar het over het algemeen erg heet kan zijn. Vetplanten zijn hier dan ook aan gewend en houden daarom niet van een plek in de schaduw. Je vetplanten komen het meest tot hun recht als je deze op een warme plek plaatst waar veel zonlicht is. Een van de meest geschikte plekken is daarom ook de vensterbank. Plant verzorging luistert dan ook heel nauw.

Hoeveel water moet je geven?

Zoals hierboven al eerder gezegd hebben vetplanten niet veel water nodig. Te veel water kan er namelijk voor zorgen dat je vetplant dood gaat. Probeer je vetplant elke vier tot zes weken water te geven. Zorg hierbij dat de grond goed nat is, maar dat er geen laagje water in de pot blijft staan.

Welke soort grond gebruiken

Omdat vetplanten vaak in droge en warme gebieden groeien, kan je deze vergelijken met een cactus. Het is dan ook goed om je vetplanten geen standaard potgrond te geven. Kies liever voor een grondsoort met een grote hoeveelheid zand. Een voorbeeld hiervan is cactusgrond. Deze grondsoort is bij elk tuincentrum te krijgen.

Bloemen in vetplanten

Wanneer een vetplant in bloei staat, kan het gebeuren dat er kleine bloemetjes in de plant tevoorschijn komen. Wil je de groei van deze bloemen stimuleren? Dan wordt het aangeraden om je vetplant in de zomer buiten te zetten in de nachtelijke uren. Wanneer je je vetplant in de avond en de nacht buiten zet, wordt de groei van de bloemen gestimuleerd. Let hierbij wel op de buitentemperatuur. Zodra de temperatuur onder de 15 graden zakt, moet je je vetplanten weer binnen laten staan.