Tondeuse

Tondeuses

Net als bij veel andere gebieden zijn er grote verschillen in tondeuses, zoals boren en ander gereedschap. De professionele tondeuse zijn meestal ontworpen voor continu gebruik in kapsalons. Dit betekent dat de snijmachines niet alleen elke 2 weken 1 knipbeurt moeten doen, maar vaak van ’s ochtends tot’ s avonds constant in gebruik zijn. Dit vereist een speciale kwaliteit, aangezien de tondeuses na een paar maanden niet minder mogen presteren. De kwaliteit heeft zijn prijs, maar wordt ruimschoots gecompenseerd door de levensduur en betere resultaten. Je haar knippen is leuk met de tondeuse van een kapper!

Tondeuses en contourmachines – Tondeuses:

Dit zijn apparaten waarmee vol hoofdhaar (maar ook lichaamshaar) wordt geknipt. Deze tondeuses hebben meestal een bredere en bredere getande snijkop, zodat ten eerste meer haar in één keer kan worden opgevangen en ook dikker haar kan worden opgepakt in de ruimtes tussen de scheerkoppen. Met andere woorden, een haartrimmer wordt gebruikt voor het knippen van vol haar. (Engelse naam: Clipper). De tondeuse heeft ook een klein nadeel: met de apparaten kun je meestal niet zo dicht op de huid knippen als bij contourmachines. Het scheerhoofd knipt niet zo kort en door de bredere kop is het niet mogelijk om de contouren (nekgebied en bakkebaarden) zo precies (tot 1 / 10mm) te bewerken. Daarom gebruiken kappers naast de tondeuse een zogenaamde contourmachine. (Engelse term: trimmer).

Contourmachines:

De professionele contourmachines hebben doorgaans een veel fijnere en smallere snijkop dan de volledige haartrimmer. Hierdoor werken deze apparaten nauwkeuriger (bijv. Tot 1/10 mm), wat belangrijk is voor bijvoorbeeld het scheren van de nek of bakkebaarden. Minder haar of fijner haar kan ook worden geknipt met een kapperscontourmachine – maar niet zo snel en zelfs niet bij dik haar. Dit komt door de zeer fijn getande en smalle snijkop. Hier kan bij het bewegen door het haar niet zo veel haar in het scheerhoofd worden opgepakt, daarom moet je hier langzamer werken. Zelfs dik haar en veel haar kan niet goed worden vastgegrepen door de snijkop van de contoursnijder. Dit is de reden waarom een ​​”grote” tondeuse wordt gebruikt voor het “volledige kapsel”, voor de contouren en hoofden met weinig of dun haar worden de contourmachines gebruikt.

Kabelhaartrimmer:

Deze langhaartrimmers zijn met een kabel verbonden met het stopcontact (220 volt, zo’n 100 volt tot 220 volt). De pure kabelhaartrimmers hebben meestal een zogenaamde oscillerende ankermotor. Dit genereert de linker- en rechterbeweging van de snijkop. Dit zijn vaak de meest robuuste en duurzame tondeuses, omdat er maar een paar componenten zijn (die kunnen breken). Meestal met een snijkopverstelling, vaak in het bereik van 1 mm tot 3 mm. Het voordeel is duidelijk de lange levensduur en kracht van de tondeuse, nadeel – meestal zwaarder dan snoerloos gereedschap en altijd een (mogelijk vervelende) stroomkabel bij je. Daarnaast is de plaats van gebruik beperkt tot de nabijheid van een stopcontact.

Draadloze tondeuses:

De snoerloze tondeuses hebben het voordeel ten opzichte van de kabelmachines dat ze overal inzetbaar zijn (eis: opgeladen accu), ze zijn doorgaans lichter dan kabelhaartrimmers en hebben geen storende kabel. Geen voordeel zonder nadeel: meestal met een lager vermogen – als de accu eenmaal leeg is, moet deze (meestal) weer opgeladen worden en kan de machine voor die tijd niet gebruikt worden. (Behalve de zogenaamde 2-weg haartrimmer met kabel- en batterijvoeding).

2-weg haartrimmer:

Dit zijn veelal elektrische tondeuses, vergelijkbaar met batterijmachines, dus ze kunnen op batterijvoeding worden gebruikt. Als de accu in deze kappers-langhaartrimmers leeg is, kun je vaak vrijwel direct weer doorwerken als de oplaadkabel in het apparaat is gestoken. Zo bezien hebben de 2-weg tondeuses een klein voordeel ten opzichte van de pure snoerloze tondeuse, die meestal alleen in een laadstopcontact geplaatst kan worden en dus niet direct op de kabel kan worden opgeladen.