Tips om de juiste edelsteen te kopen als spiritueel cadeau

Er zijn vele soorten edelstenen verkrijgbaar is vele verschillende kleuren. Alle stenen hebben hun eigen krachten en hun eigen werking. Hoe weet je welke steen je het beste cadeau kan doen wanneer je iemand bij een bijzondere gelegenheid zou willen verwachten. Dit is volledig afhankelijk van de werking die u op dat moment zoekt.

tijgeroog

Tijgeroog als edelsteen

Neem bijvoorbeeld een steen als tijgeroog. De tijgeroog edelsteen komt al eeuwen voor in de legenden en verhalen van verschillende volkeren. Zo gaf het volgens de Egyptenaren bescherming tegen de zon en de aarde, terwijl de oosterse mythologie stelde dat een tijgeroog je beschermt en helpt om yin en yang in evenwicht te brengen.

Soorten tijgeroog edelstenen vergelijken

De tijgeroog is een kwarts welke gecombineerd wordt met crocidoliet en IJzeroxiden. Doordat er in elke steen een andere vorm ijzer aanwezig is kunnen de kleuren verschillen. Over het algemeen geldt hierbij hoe meer ijzer hoe roder tijgeroog zal zijn. In totaal zijn er drie soorten tijgeroog te onderscheiden. Dit zijn kattenoog, haviksoog en het oog van de tijger.

Kattenoog komt veel voor

Het kattenoog kenmerkt zich door de rechte lijnen welke in dezelfde richting lopen. Hierdoor vormt zich er een lichtbundel in de steen. Hierdoor lijkt de steen op de oog van een kat. Het kattenoog wordt gezien als de krachtigste bescherming tegen het boze oog.

Haviksoog in de vorm van een steen

Waar een kattenoog lijkt op het oog van een kat, lijkt het haviksoog op het oog van een roofvogel. Het de kleur gaat van blauw over in grijs en groen. Het haviksoog beschermt tegen nachtmerries, waakt voor jaloezie en zorgt dat je je bewust wordt van voor de hand liggende zaken.

Het oog van de tijger

Het oog van de tijger heeft veel weg van een haviksoog, maar kenmerkt zich door de roodachtige kleur. Het oog van de tijger beschermt tegen stress, zorgt voor vertrouwen, versterkt het innerlijk en voorkomt slaperigheid.

De werking van tijgeroog

Tigeroog heeft verschillende werkingen. Allereerst zorgt het voor evenwicht, kan helpen bij de hormoonhuishouding en stimuleert de vruchtbaarheid en bloedcirculatie. Ook heeft tijgeroog een positief effect op verschillende maag- en rugproblemen. Daarnaast heeft tijgeroog verschillende positieve effecten op de geest. Zo geeft tijgeroog je moed en neemt het angst weg. Ook zet het aan tot nadenken over bepaalde situaties en helpt het om gedachten te ordenen. Tevens helpt tijgeroog om jaloezie tegen te gaan en kan het ervoor zorgen dat je meer alert wordt op de behoeften van anderen.