Stappenplan voor het oprichten van een BV

Het starten van een bedrijf kan veel regelgeving met zich mee brengen. Door vooraf informatie in te winnen, zal het makkelijker worden om een eigen bv op te richten. Zodra je de keuze hebt gemaakt om eigen baas te worden, dan beginnen we vaak met een eenmanszaak. Dit is makkelijker, omdat je zelf geen personeel hoeft te betalen en er ook geen werk voor hoeft te zoeken. Een eigen bedrijf kan natuurlijk ook erg leuk zijn. Je ziet de werkzaamheden door de tijd toenemen en ook het uitbreiden van een eigen bv is ontzettend leuk.

bv oprichten

Een groot deel van de Nederlanders kiest er tegenwoordig niet meer voor om een eenmanszaak te beginnen, maar nemen gelijk de stap in het diepe. Mocht je meer willen weten over een bv oprichten, dan kan je alle informatie vinden op de hiervoor genoemde website. Lees bijvoorbeeld eens met welke kosten je rekening moet houden en wat er verder nog meer op je af komt. Zo ben je aan bepaalde regelgeving gebonden als het bedrijf begint te groeien. Bij bijvoorbeeld meer dan 50 werknemers zal je moeten beschikken over een eigen accountant.

Belangrijke verschillen tussen een bv en eenmanszaak opzetten

Als we naar het financiƫle aspect kijken, dan is er een groot verschil te vinden tussen een eenmanszaak en een bv. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan zal je bij een bv niet persoonlijk opdraaien voor de kosten. Bij een eenmanszaak is dit in de meeste gevallen wel zo. Uiteraard ligt het niet helemaal zo makkelijk, want er zal altijd gekeken worden naar de reden van een faillissement. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat dit gebeurd door opzettelijkheid, dan kan er wel aanspraak gemaakt worden op jouw bezittingen.

Naar klanten toe straalt een bv vaak meer vertrouwen en gezag uit. De klant hoeft niet bang te zijn dat de werkzaamheden afhankelijk zijn van een persoon. Bij een bv zullen de werkzaamheden altijd door gaan, ook in het geval van ziekte of vakanties. Als je voor jezelf werk, dan is dit vaak wat lastiger. Naast dit alles zijn er ook fiscale voordelen van een bv. Mocht jij meer dan 150.000 euro op jaarbasis verdienen, dan kan het wellicht verstandiger te zijn om over te stappen op een bv. Hierdoor houdt je op jaarbasis meer over, omdat je gebruik kan maken van een ander belastingstelsel.

De kosten voor het oprichten van een bv

Zoals eerder genoemd kan er veel op je afkomen bij het oprichten van een eigen bv. Om meer inzicht te krijgen in de te nemen stappen kan je meer informatie vinden op het internet. Een bv oprichten stappenplan geeft je diverse tips en trics. Zo wordt er niet alleen beschreven hoe het bij het aanvragen van een kvk nummer gaat, maar ook de verschillende voor- en nadelen worden benoemd. Neem rustig de tijd om alle ins en outs door te nemen om zodoende een weloverwogen keuze te maken. Het oprichten van een bv is niet zomaar iets en zal de nodige tijd van je in beslag nemen.