Rust

Kom tot rust met deze tips

Heb jij ook vaak last van een druk en onrustig gevoel? Kun je niet stilzitten en heb je strakke deadlines die gehaald moeten worden? Stress, stress, stres… Tijd om even een momentje voor jezelf te nemen. Even lekker genieten, relaxen en tot rust komen. Hoe? Je leest het in dit artikel.

Mediteren biedt rust

Meditatie is een eeuwenoud middel dat gebruikt wordt om innerlijk tot rust te komen. Deze methode werkt perfect wanneer je emotionele stress ervaart. Met meditatie leer je bewust in het hier en nu te komen en je gedachten te observeren. Elke dag een minuutje of 10 kan al de oplossing bieden. Wil jij het ook proberen, zoek dan een rustig plekje op en zet je telefoon uit, evenals de radio en tv. Gewoon even helemaal niets. Let op je ademhaling en verzet je gedachten. Er zijn verschillende apps die je in de meditatie kunnen begeleiden, maar je kunt natuurlijk ook een cursus hiervoor volgen.

Neem een warm bad

Warmte werkt erg goed voor de innerlijke rust. Uiteraard kun je in je badkamer een heerlijk warm bad nemen. Pak er een tijdschrift bij en ontspan. Een andere optie is een warm bad in de tuin, in een hottub bijvoorbeeld. Het water in de houtgestookte hottub wordt heerlijk warm en dat is een echte weldaad voor je lichaam en geest. Je voelt je lekker loom worden en dat helpt bij het ontspannen. Kom je moeilijk in slaap, dan is dit zeker aan te raden voordat je het bed in gaat.

Mute jezelf

Iets waar veel mensen onrustig van worden en stress door ervaren, is het feit dat je constant bereikbaar bent op de telefoon. Bij geluid van een berichtje schieten ze overeind en wordt de telefoon aangezet. Natuurlijk moet er direct gereageerd worden. Dit brengt enorm veel druk voor jezelf met zich mee. Daarom is het aan te raden om zeker een uur voordat je gaat slapen, de telefoon op stil te zetten. Berichten kunnen wachten. Bang dat je een belangrijk telefoontje mist? Zet dan enkel je belvolume aan en de rest op stil. Als het echt niet kan wachten, word je wel gebeld.

Kom in beweging

Sporten kan zeer ontspannend werken.  Even lekker je hoofd leegmaken. Ben je niet zo sportief? Maak dan een paar keer per week een lekkere lange wandeling. Zet een muziekje op of luister naar een rustgevende podcast. Maar natuurlijk kun je ook gewoon luisteren aar de geluiden van de natuur die je onderweg tegenkomt.