Heerlijke gevulde eieren maken

Het maken van gevulde eieren is een eenvoudige klus en staat dan ook regelmatig op tafel tijdens de feestdagen. Toch merken we dat het vaak de standaard recepten zijn voor het maken van deze eieren. Er zijn echter tal van verschillende varianten op de traditionele gevulde eieren. Zo zijn er recepten te vinden waarbij je gevulde eieren met zalm, ansjovis of bijvoorbeeld slagroom kan maken. Probeer een van deze recepten eens uit en je zult zien dat het een hele andere dimensie geeft aan je gevulde eieren.

Japanse gevulde eieren

Het maken van Japanse gevulde eieren klinkt misschien erg moeilijk, maar dat is het zeker niet. Door gebruik te maken van een eenvoudig recept kan je al snel een mooi gerecht op tafel zetten. Je kan het zelf zo gek maken als je wilt. Gebruik verkruimelde wasabi nootjes ter decoratie of denk bijvoorbeeld eens aan kaviaar ter versiering van je gevuld eitje.

Oud Hollands recept

Gevulde eieren worden al eeuwen gemaakt. Als we het mogen geloven, dan wordt dit gerecht al sinds de 14e eeuw gemaakt. Het zal je dan ook niet verbazen dat er tal van verschillende varianten zijn te vinden op dit gerecht. Ook in het buitenland (Belgie, Frankrijk, Duitsland, etc.) is het gevulde eitje een zeer bekend gerecht. Vooral tijdens de feestdagen zien we de eieren weer op tafel voorbij komen. Niets is zo leuk om je gasten te verrassen met een nieuwe variant die ze zelf nog nooit hebben geproefd.

Tips voor het maken van dit gerecht

Binnen de verschillende families heeft iedereen vaak wel zijn eigen recept, maar toch kunnen we nog veel van elkaar leren. Zo zijn er enkele handige tips op het internet te vinden waarbij je dit gerecht nog meer kan upgraden. Gebruik bijvoorbeeld zoveel mogelijk eieren van dezelfde grote. Ook zien we vaak dat de eieren over het boord heen en weer schuiven. Door van de onderkant een klein stukje af te snijden, zal het ei makkelijker op je boord blijven liggen. Mocht je zelf nog meer handige tips hebben, dan zijn deze altijd van harte welkom.