De voordelen van een pre screening

Werk je als personeelsmanager? Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het proces van personeelswerving in je bedrijf. Als je de beste sollicitant wilt aannemen, moet je tijdens het wervingsproces een pre employment screening gebruiken. Tijdens het personeelsproces moet je een achtergrond screeningsprogramma gebruiken om de meest gekwalificeerde sollicitant te vinden. Veel sollicitanten zijn misschien niet waarheidsgetrouw. Dus door een achtergrond screeningsproces te gebruiken, kun je voorkomen dat sollicitanten met veel problemen in hun werkverleden worden aangenomen. Veel sollicitanten liegen misschien op hun cv om indruk te maken op de recruiter. Je kunt dus anticiperen op dit probleem door een pre screening uit te voeren. Hier zijn enkele voordelen die je kunt behalen als je pre screening gebruikt tijdens het wervingsproces.

screening

Werknemers met de beste kwaliteiten inhuren

Het belangrijkste doel van het uitvoeren van pre screening is ervoor te zorgen dat de sollicitant die je inhuurt betrouwbaar is. Omdat de vacatures beperkt zijn, kunnen veel sollicitanten valse informatie in hun cv verstrekken. Ze geven bijvoorbeeld onjuiste informatie over opleidingsachtergrond en -ervaring. Wanneer ze je een vals arbeidsverleden opgeven, kan dit leiden tot onjuiste werving. Sommige sollicitanten kunnen nep-functie verantwoordelijkheid, duur van het dienstverband en certificeringen bevatten die ze nooit gehaald hebben. Op deze manier kun je iemand inhuren die een gebrek aan ervaring heeft. Om dit probleem te voorkomen, moet je dus een pre employment screening uitvoeren. Dit antecedentenonderzoek is bedoeld om alle informatie op een cv te verifiëren, zoals diploma en arbeidsverleden.

Je werkplek beschermen

Bij het aanwerven van een nieuwe werknemer moet je ook de criminele achtergrond van de sollicitant controleren. Je wilt toch zeker geen dief inhuren? Wanneer de sollicitanten geen crimineel verleden hebben, kun je besluiten hen in dienst te nemen. Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot pre employment screening. Je moet antecedentenonderzoeken van werknemers, criminele achtergrond controles en drugsscreening uitvoeren. Als de sollicitanten het screeningsproces kunnen doorstaan, verdienen ze het om deel te nemen aan het volgende gedeelte van het wervingsproces. De kandidaten zonder enig crimineel verleden kunnen zeker een goede kandidaat zijn.

Het imago van het bedrijf verbeteren

Wanneer je achtergrondonderzoek doet, kun je nalatige aanwervingen verminderen. Het kan je bedrijf aansprakelijk stellen voor eventuele schadelijke gebeurtenissen veroorzaakt door de aangenomen werknemers. Als je het pre-employment screening process overslaat, kun je bijvoorbeeld ongeschoolde kandidaten werven die de reputatie van het bedrijf kunnen schaden. Daarnaast kan pre-employee screening je ook helpen juridische problemen te voorkomen. Tot slot kan het screeningsproces het personeelsverloop verminderen.

Drugs- en alcohol vrije werkruimte creëren

Alcohol en drugs kunnen een ernstige bedreiging vormen voor de productiviteit van je werknemers. Voordat je de kandidaat werft, kun je hem of haar dus vragen een alcohol- en drugstest af te leggen. Mensen die alcohol drinken, verminderen de productiviteit. Bovendien kunnen ze schadelijke dingen, zoals geweld, misdaad en andere houdingsproblemen op het werk uiten. Mogelijk moet je extra kosten betalen voor het doen van pre-screening. Het is echter de moeite waard om te besteden, omdat je gekwalificeerde kandidaten kunt identificeren. Medewerkers van hoge kwaliteit zullen productiever zijn op de werkvloer. Nu je de voordelen van pre-employment screening kent, moet je dit proces betrekken bij het werven van nieuwe medewerkers in je bedrijf. Je bent zo in staat om de juiste kandidaat aan te nemen voor elke functie die je nodig hebt.