Diamanten

De trouwringen

De trouwringen symboliseren loyaliteit en liefde. Ze verbinden uw unieke dag met een zeer groot belang – uw leven samen. En de ringen zijn een blijvende herinnering – ze zullen je een leven lang bijblijven. Wat moeten uw ringen symboliseren?

Welke ring past het beste bij jou en bij welke ring voel jij je prettig? Welke ring past bij jouw persoonlijke stijl? Klassiek of iets ongewoons? En welke soorten goud zijn er eigenlijk. En waar moet bij het kopen rekening mee worden gehouden. En ja, er is ook het onderwerp graveren. In deze blog geef ik je een aantal waardevolle tips en informatie om je een beetje te helpen bij het kiezen van de trouwringen. En als je helemaal beneden bent, zijn er ook een paar foto’s. Het is vooral populair bij trouwringen

  • PALLADIUM
  • WIT GOUD
  • PLATINUM

Palladium

Deze ringen hebben een consistente kleur die niet verandert zoals witgoud doet. Palladium is lichter dan goud en daarom ondanks zijn hoge zuiverheid zeer aantrekkelijk qua prijs. En ringen gemaakt van palladium zijn aanzienlijk lichter dan platina.

Witgoud – geelgoud en ros├ęgoud

Goud scoort met zijn duurzaamheid. De ring verliest zijn kleur niet en is ongevoelig – voor zuur en lucht. Bij ringen in witgoud moet worden vermeld dat het steeds weer van kleur verandert. Maar dat zou geen tragedie moeten zijn, je gaat gewoon naar de juwelier en laat ze rhodium-plated. Dan stralen je ringen weer in volle glans. Geelgoud is het klassieke edelmetaal voor trouwringen. De kleur – warm als de zon. Onmiskenbaar en uniek herkenbaar als trouwring. Bij roodgoud is de kleur van het goud ook afhankelijk van verschillende culturen. Ros├ęgoud heeft een fascinerend effect en past goed bij veel huidtinten.

Platina

Platina is erg zeldzaam. Het heeft als voordeel dat er geen slijtage optreedt, maar de ring kan heel goed krassen en gebruikssporen krijgen. De ring is veel zwaarder. Platina is duurder en verandert niet van kleur. Simpel gezegd: platina is een zeer kostbaar en zeer edel metaal. Want hoe hoger de kwaliteit van de platinalegering, hoe beter de eigenschappen van platina tot hun recht komen.

De trouwring in zilver.

Nee, gebruik geen zilver voor trouwringen. Zeker, niet duur – maar wilt u echt dat uw trouwringen binnen korte tijd verslijten? Het materiaal is erg zacht en daarom niet zo duurzaam. Hier zou ik je adviseren – een ring in zilver – mogelijk als verlovingsring. En nog een tip: kies niet voor geperste ringen – deze breken heel gemakkelijk. Gepolijste, matte of gehamerde oppervlakken? Een gepolijst oppervlak schittert in zijn intense glans en laat de kleur stralen. Bij ringen met lengterichting mat – kruismat en schuin mat is het zo dat deze vanzelf wegwerken en na verloop van tijd gaan glimmen. De ringen zijn gezandstraald bij Sandmatt. Hierdoor krijgen ze een zeer fijn en egaal oppervlak. IJsmatten gaan het langst mee.

Door de oppervlaktebehandeling zijn gebruikssporen praktisch onzichtbaar. Met een speciale hamer worden ringen gehamerd en ontstaat de gewenste structuur. Eeuwigheid ringen Memoire ringen worden ook gedragen als trouwringen en zijn een heel bijzondere ring waar je keer op keer van kunt genieten. Door stenen toe te voegen aan verschillende gelegenheden, schitteren deze ringen altijd op een heel bijzondere manier. De gravure van de trouwringen Er zijn nu geen grenzen als het gaat om dit onderwerp. Het graveren van uw ringen is een heel persoonlijk kenmerk. De gravure is meestal goed beschermd aan de binnenkant van de ring. Maar wat voor soort gravure is er nu?

  • Diamantgravure
  • Lasergravure
  • Handgravure
  • Ingelegde gravure

Bij een goede juwelier kun je alle soorten ringen laten graveren, zoals bijvoorbeeld ook Trouwringen met diamant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *