De beste linkbuilding-tips

Linkbuilding, de één denkt dat het niet zo belangrijk is en de ander beweert juist het tegendeel. Omdat de ervaring ons heeft geleerd dat linkbuilding juist een belangrijk ingrediënt is voor de succesformule van vele bedrijven, leest u in deze blog een aantal belangrijke tips.  

Cijfers, cijfers en nog eens cijfers. 

Artikelen die erg veel backlinks verkrijgen zijn onderzoek artikelen. Probeer in je artikel wetenschappelijke gegevens, nieuws en cijfers te verwerken. We nemen als voorbeeld een website die instrumenten verkoopt. In dit geval schrijf je een blog over trends binnen de muziekindustrie, bijzondere muziekfeitjes en benoem je de bijpassende cijfers. Ben je in het bezit van een yoga website? Dan doe je er verstandig aan om te schrijven over wetenschappelijke onderzoeken over de voordelen van Yoga, meditatie en mindfulness.  

Eigen gastblogs 

Je doet er op lange termijn verstandig aan om je tijd te stoppen in een eigen kennisbank vol waardevolle blogs. Heb je twee uur de tijd? Maak in die twee uur dan twee blogs voor op je eigen website. Op lange termijn zul je zien dat andere websites vanzelf naar jouw blog toe linken. Dit zijn organische resultaten en als er iets is waar Google gek op is, is dat het wel. Zo rankt jouw website weer een stukje beter binnen Google. Wanneer je een uur opzoek zou gaan naar websites om mee te gaan gastbloggen, vervolgens één reactie krijgt en daar dan weer een uur voor gaat bloggen heb je één linkje te pakken. Je kan dit type linkbuilding beter uit besteden. Benieuwd welk bureau hier de beste in is? Klik dan op het linkje. Dit Online Marketing bureau is namelijk gespecialiseerd in alle Online Marketing principes én je kan hier ook nog eens een website laten maken.  

Roundup-posts met experts 

Let goed op bij deze linkbuilding-hack, want dit is er echt ééntje van goud: 

Stap 1. Kies een actueel onderwerp zoals de invloed van de coronacrisis op de online verkopen 

Stap 2. Benader een stuk of 15 experts op dit gebied met de vraag of ze hun mening willen delen over dit onderwerp omdat je een expert-roundup wil maken. 

Stap 3. Je hebt ongeveer 7 tot 8 experts nodig binnen dit onderwerp. Elke mening moet verwoord worden binnen enkele alinea’s 

Stap 4. Maak met de verworven meningen je blog. En klaar is jouw eigen, zeer waardevolle, roundup-post. 

Stap 5. Geef ook zeker door aan de experts dat ze jouw artikel op hun website mogen plaatsen. De ene expert zal jouw blog precies overnemen en de ander zal er een eigen verhaal van gaan maken. Beide keren heb je een super waardevolle verwijzing te pakken.  

Maak top 10-posts 

Een voorbeeld hiervan is een blog over de tien beste Online Marketing bureaus. Wanneer je lovende woorden spreekt over deze bedrijven is de kans zeer groot dat ze jouw post gaan vermelden op hun website.