Corsica

Corsica of Sardinië?

Als u de keuze heeft, heeft u keuze te over: Corsica of Sardinië? Beide zijn fantastisch mooi en zijn de vakantie waard – of het nu gaat om een ​​gezin met kinderen of alleenstaand – om daar door te brengen! Als appels worden vergeleken met sinaasappels, is het resultaat het volgende: Smaken zijn anders! En toch willen we er een paar dingen op wijzen waarom Corsica onze favoriet is.

Bergen op Corsica, stranden op Sardinië

Met een kustlijn van 1843 km zijn er prachtige stranden op Sardinië. Maar het veel kleinere eiland Corsica heeft ook lange, witte Caribische stranden te bieden en met zijn meer dan 1000 km kustlijn nodigen relatief even grote kusten u uit om te zwemmen. Vooral de oostkust met zijn kilometerslange zandstrand is populair bij strandvakantiegangers. Het westen domineert met vele kleine baaien die een paradijs zijn om te snorkelen. Over het algemeen zijn er diverse, afgelegen plekjes te vinden, zelfs in het hoogseizoen, met soms geen gemakkelijke toegang tot de zee. Zand-, kiezel- en rotsstranden bieden afwisselende dagen aan zee.

In Corsica is vrije toegang tot de zee voor iedereen bij wet geregeld – in tegenstelling tot Italië.

Slechts 12 km uit elkaar, de twee zussen kunnen zo verschillend zijn. Corsica is het meest bergachtige eiland in de Middellandse Zee. De gemiddelde hoogte is 568 m (Sardinië 344 m) en is daarmee een paradijs voor wandelaars. De meest veeleisende langeafstandswandelroute van Europa, de GR20, bevindt zich hier ook. Op ongeveer 14 afwisselende etappes wandel je door verschillende landschappen, de een mooier dan de ander. Maar ook kleinere wandelingen kunnen overal op het eiland worden ondernomen en zijn uniek in hun landschap (bijvoorbeeld Tra Mare e Monte). Er zijn ook wandelroutes op de grote zus, maar eerder selectief, want er zijn ook “eentonige” landschappen landinwaarts en met 1834 m is Punta La Marmora een stuk kleiner dan de hoogste berg van Corsica. Monte Cinto (2706 m) is relatief eenvoudig te bedwingen en slechts 25 km van zee verwijderd. En dat maakt Corsica zo interessant: vanaf de top zie je altijd de bergen vanaf de zee en de zee. Zo kan ’s ochtends de eerste top worden beklommen en’ s middags worden de gestreste ledematen weer ontspannen op het volgende fijne zandstrand en wordt het zweet weggespoeld in het verfrissende, turkooisblauwe water. Op het kleinste van de twee eilanden gaan beweging en een ontspannen zomervakantie hand in hand. En ook onder wintersporters wordt het wintertoerisme steeds populairder. Kijk naar de blauwe zee tijdens het sneeuwschoenwandelen op verlaten bergtoppen – dat kan alleen op Corsica!

De kaars en de vlam – Sardinië en Corsica

Beide eilanden zijn in de zomer zonwerend. Gemiddelde temperaturen van 40 graden zijn niet ongewoon. Op Corsica koelt het echter op enkele dagen na ook ’s nachts aangenaam af, zodat een goede nachtrust mogelijk is. Corsica heeft iets meer regen, maar daardoor ook meer water in de rivieren, wat de nieuwe trend sport canyoning ten goede komt. De beekjes zijn zelfs midden in de zomer niet opgedroogd en springen van de rots of genieten van lange waterglijbanen in de prachtige badpompen is op elk moment mogelijk. Daarnaast blijft de macchia het hele jaar door min of meer groen op alle locaties. Sardinië daarentegen is minder sappig, droger en door zijn grootte ook veel ruimer. Ze is dus de meer sobere, onvruchtbare van de twee.

Er zijn 8 winden op Sardinië, die het de bijnaam “Eiland van de winden” geven. Dit kan zeker gevolgen hebben voor de strandvakantie, vooral in het westen en noorden. Ook in het noordwesten van Corsica treft de mistral af en toe land, maar minder gewelddadig dan op zijn grote zus, en geeft hij surfers en windsurfers de mogelijkheid om op sommige stranden hun favoriete sport te beoefenen (bv. In Algajola in Balagne). En zeilers kunnen hoe dan ook beide eilanden omzeilen. Accommodatie is vergelijkbaar op beide eilanden. Van vakantiehuizen, appartementen, vakantiedorpen en hotels tot kamperen, er is voor elk wat wils. Corsica is wat duurder en bedden moeten sowieso in juli en augustus gereserveerd worden. Zelfs tentenplaatsen kunnen dan volgeboekt zijn. Als u stressvrij wilt reizen, dient u van tevoren een veerbootverbinding te boeken.Bergen op Corsica, stranden op Sardinië