bitcoin

Bitcoin Trading Bots

Er wordt momenteel veel reclame gemaakt voor een Bitcoin Trading Bot op internet. Het idee is dat beleggers gewoon geld storten en een algoritme zelfstandig met het saldo handelt. De gebruiker moet geld verdienen door de actie van de crypto-robot. Keer op keer is er sprake van winsten van meer dan 1.000 euro en meer per dag. Vooral bedrijven als Bitcoin Profit, Bitcoin Code en Bitcoin Revolution willen nieuwe gebruikers aantrekken door middel van rijke winstbeloften. Hoe groot deze markt is, wordt duidelijk wanneer u Bitcoin invoert op Google en het tweede woord wordt aan u voorgesteld. Zoals u kunt zien, zijn veel suggesties geschikt voor deze handelsrobots. Er is dus een zeer hoog zoekvolume voor.

De diensten worden vaak geadverteerd met bekende persoonlijkheden zoals Bill Gates, Richard Branson of shows zoals “Die Höhle der Löwen”, waar de handelsrobots de jury zouden hebben overtuigd. Zoals je waarschijnlijk al goed geraden had, was niets van dit alles waar. Toch hebben we gekeken of deze diensten echt werken en getest. Hiervoor hebben wij ons aangemeld en de minimale storting gedaan. We willen u in detail laten zien of het echt werkte in de tests van de afzonderlijke services. Eén ding moet echter van tevoren worden onthuld. De diensten schrikken niet alleen af ​​met hun dubieuze beloften, maar leveren ook lang niet wat ze beloven. In de meeste gevallen was het beter geweest om gewoon bitcoins te kopen. Als u toch wat meer risico wilt nemen, moet u zich registreren bij eToro en de portefeuilles van succesvolle cryptohandelaren kopiëren of volgen. U ziet precies hoeveel winst of verlies de betreffende handelaar ermee heeft gemaakt in de afgelopen 12 maanden. Dit is 100 keer ernstiger dan alle wilde beloften van dubieuze sites op internet.

De makers achter deze bots

Zoals we ontdekten, zijn de makers van deze handelsbots vaak hetzelfde. De startpagina’s van de respectievelijke services verschillen, maar zijn altijd op een vergelijkbare manier gestructureerd. Maar als je inlogt zul je merken dat het dashboard 1:1 hetzelfde is. Hier zie je bijvoorbeeld het dashboard van Bitcoin Profit en Bitcoin Code. Zoals je ziet is alleen het logo linksboven vervangen. Daarnaast sturen de twee diensten dan ook door naar verschillende CFD-aanbieders. Interessant is dat Bitcoin Code je doorstuurt naar een aanbieder die de handel in Bitcoins helemaal niet toestaat. Uiteraard is hier een netwerk van verschillende diensten opgezet waarmee steeds meer nieuwe gebruikers zullen worden aangetrokken. Het hoeft u dus niet te verbazen als er in de toekomst steeds weer nieuwe aanbieders op de markt komen. Want vaak worden de bestaande platformen gewoon iets aangepast en weer onder een nieuwe naam opgezet.

Conclusie

Uit de test bleek dat de handelsrobots niet werken. Vaak worden ze alleen gebruikt voor gebruikers om zich te registreren bij verschillende CFD-aanbieders (Contracts for Difference). Zoals is aangetoond, wisselen diensten zoals Bitcoin Code of Bitcoin Revolution ook regelmatig van CFD-provider. Uiteindelijk zijn de providers niets meer dan zomaar een interface naar een bepaalde CFD-partner. Hoe het allemaal werkt is waarschijnlijk zo. De Bitcoin-handelsrobotprovider is op zoek naar een CFD-handelsplatform als partner. Van dit handelsplatform ontvangt de aanbieder som X per nieuwe klant (vaak meer dan 800 dollar). Mensen die zich vervolgens registreren bij de Bitcoin-handelsrobotaanbieder, worden klant van de CFD-aanbieder. Er staat dan een klein scriptje op het platform dat voor de klant handelt. De scripts (algoritmen) zijn echter meestal zo slecht dat beleggers er hun geld mee verliezen.