Alles over de kosten van elektrische vloerverwarming

Denk je na over het installeren van elektrische vloerverwarming? Voordat je de knoop doorhakt is het belangrijk om op de hoogte te zijn van informatie over je mogelijkheden. Als het gaat om elektrische vloerverwarming wil je logischerwijs weten wat de kosten zijn. Met een duidelijk beeld van de kosten ben je beter in staat om een goede beslissing te maken over het al dan niet plaatsen van vloerverwarming.

Wat zijn de kosten van elektrische vloerverwarming?

De kosten van elektrische vloerverwarming zijn afhankelijk van een aantal zaken, bijvoorbeeld het aantal vierkante meters dat je wilt aanleggen. Gemiddeld betaal je voor 5 m2 aan vloerverwarming tussen de €275 en €325. De kosten zijn ook afhankelijk van het vermogen dat je graag wilt. Verder verschillen de kosten per fabrikant. Het is dan ook belangrijk om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat je de beste keuze maakt.

De goedkoopste optie kiezen

Om de goedkoopste vloerverwarming aan te schaffen kun je een aantal stappen ondernemen. Het is in ieder geval aan te raden de aanbieders van vloerverwarmingen te vergelijken op prijs en vermogen: op basis hiervan kun je gemakkelijk de meest voordelige optie kiezen. Daarnaast is het goed om te weten dat je de vloerverwarming ook zelf kunt plaatsen: je bespaart dan kosten voor de installatie. Er zijn meerdere manieren waarop je voorkomt dat je onnodig teveel betaalt voor je verwarming in de vloer.

Infrarood vloerverwarming is niet voor niets zeer populair: het is inmiddels goedkoper dan een CV verwarming en dat biedt de nodige voordelen. Je kunt de verwarming daarnaast ook overal plaatsen in huis: badkamer, slaapkamer, keuken en meer. Wist je dat je met een vloerverwarming ook veel minder verspreiding van stof ervaart? Dit komt door de verlaagde luchtvochtigheid en luchtcirculatie in huis. Dit maakt vloerverwarming ook zeer interessant voor mensen met allergieën.