7 redenen waarom jij camerabewaking kan gebruiken

In de huidige moderne tijd is een beveiligingscamera niet meer weg te denken, dit slimme stukje techniek hangt overal. In vrijwel iedere winkel, toeristische attractie of winkelstraat is camerabewaking te vinden. Het doel hiervan is om een veilige situatie te verzekeren welke in het voordeel werkt van de maatschappij. In dit artikel vertellen we je meer over de ins en out van een camerabeveiligingssysteem. 

Camerabewaking

Verhoging van de pakkans

Je maakt het voor een dief vaak eenvoudig wanneer je je huis of bedrijf onbeveiligd achterlaat. Om het wat minder eenvoudig te maken kan je een beveiligingscamera installeren, dit schrikt niet alleen af maar verhoogt ook de pakkans. De camera slaat de beelden op die ze maken, wanneer er dan toch ingebroken wordt kan je deze beelden gebruiken om over te dragen aan de hulpdiensten. Op die manier assisteer je de politie bij het oplossen van de misdaad waardoor de kans groter wordt dat je je persoonlijke eigendommen sneller terug ziet. 

Preventieve werking op criminaliteit

Naast dat de pakkans vergroot wordt, brengt een beveiligingscamera nog een groot voordeel met zich mee. Het heeft namelijk een preventieve werking, criminelen worden vaak afgeschrikt wanneer ze zien dat er camerabewaking aanwezig is op het terrein. 

Houdt je huis in de gaten

Wanneer je lekker een weekendje weg bent of een avondje weg bent wil je graag optimaal kunnen ontspannen. Stress over de veiligheid van je huis kan je hierbij dus niet gebruiken, vragen als of er iets is gebeurd rondom je huis of dat je pakketje al is bezorgd kan je in de gaten houden van een afstandje met een beveiligingscamera. 

Korting op de verzekering

Je huis beveiligen met een camerabewaking brengt ook financiële voordelen met zich mee, de meeste verzekeringsmaatschappijen bieden je namelijk een korting op de premie wanneer je huis goed beveiligd is. Afhankelijk van hoe je je huis beveiligd wordt de korting gebaseerd. 

De voordelen in een notendop

Om het nog even overzichtelijk te maken zetten we hier even de voordelen nogmaals op een rijtje.

  • De pakkans wordt verhoogd
  • Camera’s hebben een preventieve werking op de criminaliteit
  • Je kan je huis van een afstand in de gaten blijven houden
  • De verzekering biedt kortingen aan wanneer je je huis beveiligd